Druk in het hoofd

Stel je voor

Je bent 15 jaar en op zoek naar wie je nou eigenlijk bent. Je wilt niet meer behandeld worden als kind en helemaal niet ‘anders’ door je autisme of ADHD. Toch merk je dat sommige dingen je net even wat moeilijker afgaan en je daar toch wat hulp bij nodig hebt. Bij Work it Out begrijpen wij jou en helpen we je op weg, zodat je het weer zelf kunt.

Druk in het hoofd

Work it Out

Je kind groeit van jongere door tot jongvolwassene, een periode die voor zowel je kind als de ouder een intensieve en verwarrende fase zijn: ‘Waar stel ik grenzen? Ben ik niet te overbezorgd?’. Wij helpen jou hoe je je kind met een beperking kan steunen en begeleiden in deze ‘puberfase’, zodat je beter om kan gaan met uitdagingen in deze levensfase.

Druk in het hoofd

Ons doel

Ons doel is dat jij (en je ouders) zo snel mogelijk verder kan zonder onze hulp. Je hebt meer zelfvertrouwen, je kan beter voor jezelf zorgen en kent je eigen kunnen. Je ouders begrijpen je beter en het is weer rustig en gezellig thuis. Op de dag dat je tegen ons zegt: “Ik heb je hulp niet meer nodig”, zit ons werk erop en zijn wij tevreden!

Work it Out

Voor wie?

Work it Out is speciaal voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud. Je groeit toe naar volwassenheid. Deze fase van je leven is een intensieve en soms verwarrende en onzekere periode. Er verandert van alles, zowel lichamelijk als geestelijk en de overtuigingen en zekerheden die je voorheen had, lijken weg te vallen. Je lijkt helemaal opnieuw te moeten ontdekken wie je bent en wilt zijn. Tegelijkertijd wil je steeds minder afhankelijk zijn van je ouders en je leven buitenshuis wordt steeds belangrijker; vrienden, vriendinnen, maar ook verliefdheid/relaties en werk zijn onderdeel van jouw leven.

Hoe wij werken?

Bij Work it Out hebben we het liever niet over ‘je autisme’ of ‘je ADHD’. We hebben het liever over wie jij bent en wat je wilt bereiken. Wij willen je helpen daar te komen, ongeachte de hobbels op de weg! Wij begeleiden jou en je ouders vanuit de door onszelf ontwikkelde methode. Je werkt met een eigen plan, kiest je eigen doelen en interessegebieden. Wil je leren doorzetten als je iets moeilijk vindt of inzicht krijgen op je kwaliteiten en valkuilen? Onze begeleiding staat in het teken van het aanleren van nieuwe vaardigheden en gedrag die je nodig hebt in je ontwikkeling om je eigen koers te varen. Dat doen we door jou te coachen, maar ook door in groepen samen te werken aan dingen die nodig zijn om steviger in je schoenen te staan en te durven vertrouwen op jezelf: ‘Together we can Work it Out!’

Hoe ondersteunen wij jou als ouder?

Wij helpen jou hoe je je kind met een beperking kan steunen en begeleiden in deze ‘puberfase’. Je merkt dat je kind steeds meer van je los wil komen, dat je als ouder met nieuwe dingen geconfronteerd wordt. Dingen als uitgaan en vrienden, maar ook liefde en seksualiteit. Hoe kun je je kind zo goed mogelijk helpen bij het maken van bewuste, overwogen en verantwoorde keuzes? Ook jij zult je moeten aanpassen en je mínder verzorgend of bepalend moeten opstellen. Je merkt de juiste vragen stellen steeds belangrijker wordt. We geven je de handvaten om nog beter om te leren gaan met de uitdagingen in deze levensfase.

Wat levert het op?

  • Je ben meer zelfredzaam
  • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen
  • Je weet wat je kan en waar je hulp bij kan vragen
  • Je ouders begrijpen je beter en weten wat jij nodig hebt
  • Er is meer rust in huis

Wil je begeleiding van CareHouse?