Druk in het hoofd

Stel je voor

Aisha is een meisje van 8 jaar met PDD-Nos. Ze heeft moeite met het maken van vrienden en is erg op zichzelf. Om te oefenen met het maken van vrienden krijgt ze groepsbegeleiding op school. Om 18:00 uur wordt ze door haar moeder opgehaald. Ze vertelt trots dat ze vandaag twee kinderen heeft gevraagd om samen te spelen.

Druk in het hoofd

Skoolsupport

Je merkt dat je kind moeilijk mee komt op school: Hij of zij loopt achter ten opzichte van klasgenootjes vanwege concentratieproblemen of omdat je kind ‘valt op’. Het baart je zorgen, want de schooltijd zou immers een gelukkige tijd voor je kind moeten zijn. Wij helpen je kind in het leren van nieuwe schoolse vaardigheden, zodat hij of zij ook mee kan met de groep!

Druk in het hoofd

Ons doel

Ons doel is dat jij op school zo snel mogelijk verder kan zonder onze hulp. Je hebt het weer naar je zin op school en voelt je prettig in je eigen klas. Je kan beter omgaan met je klasgenootjes en je meester of juf begrijpt je beter. Op de dag dat jij tegen ons zeggen: “Ik heb jullie niet meer nodig”, zit ons werk erop en zijn wij tevreden!

SkoolSupport

Voor wie?

SkoolSupport is speciaal voor schoolgaande kinderen in het Basisonderwijs of Voortgezet Onderwijs. Je merkt dat je kind moeite heeft om mee te komen in de klas. Dit wordt bevestigd op de ouderavonden waar je trouw naar toe gaat. Je krijgt van de juf of meester te horen dat je kind ‘opvalt’, zich maar moeilijk kan concentreren en de lesstof soms erg moeilijk is. Je kind is erg op zichzelf, loopt weg bij moeilijke situaties of zoekt juist de confrontatie op en wordt boos. Je maakt je zorgen! Je wil dat je kind een gelukkige schooltijd heeft, vrienden heeft en niet de dupe is / wordt van pesten.

Hoe wij werken?

Je werkt bij SkoolSupport met een eigen ontwikkelplan met individuele leerdoelen en doelen voor in de klas. We begeleiden vanuit de door onszelf ontwikkelde LEUK-LEREN Methode©. Je kiest samen met je ouders en school zelf leerdoelen waar je aan wilt werken. Onze begeleiding staat in het teken van het aanleren van nieuwe schoolse vaardigheden, zodat je kind beter mee kan doen in de klas.

Het kan voor de juf of meester soms lastig zijn om iedereen in de klas de juiste aandacht te geven. Wij geven net die extra ondersteuning en handvatten die nodig zijn op school. Dit doen we door te coachen, mee te lopen in de klas, psycho-educatie, maar ook door in de klas en na schooltijd in groepen samen te werken en van elkaar te leren.

Wat levert het op?

  • Je kind kan zichzelf beter redden op school.
  • Je kind voelt zich prettig en veilig in de klas om te leren.
  • Hij of zij versterkt de sociaal- emotionele ontwikkeling en sociale vaardigheden.
  • De meester of juf heeft de juiste handvatten om je kind en zijn of haar klasgenoten te begeleiden.

Wil jij begeleiding van CareHouse?

 

Ben jij leerkracht of IB-er en geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. SkoolSuppport wordt soms door de gemeente betaald, maar vanuit Passend Onderwijs zijn er ook andere financieringsmogelijkheden.