Druk in het hoofd

Stel je voor

Je bent geen kind meer, je bent volwassen. Er wordt van je verwacht dat je eigen keuzes gaat maken en je leven zelf gaat invullen. Maar hoe doe je dit en waar begin je? Op dat soort momenten is het prettig dat je mensen om je heen hebt die je begrijpen en op weg helpen. Dat is nou net waarvoor My Own Life bestaat!

Druk in het hoofd

My Own Life

Je kind is inmiddels jongvolwassen en staat op het punt om te bouwen aan zijn eigen leven. Als ouder heb je hier nog maar weinig invloed op en kan dit een behoorlijke uitdaging zijn. Je wilt je kind loslaten, maar toch ook zijn of haar vangnet zijn. Wij begeleiden jou om je kind te durven vertrouwen en te accepteren dat hij of zij op eigen benen verder gaat.

Druk in het hoofd

Ons doel

Ons doel is dat jij (en je ouders) zo snel mogelijk verder kan zonder onze hulp. Je hebt meer zelfvertrouwen en kan voor je zelf zorgen. Je bent je bewust van de volgende stappen in je leven en je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes. Op de dag dat jij tegen ons zegt: “Ik heb jullie niet meer nodig”, zit ons werk erop en zijn wij tevreden!

My Own Life

Voor wie?

My Own Life is speciaal voor jongvolwassenen tussen de 18 en 23 jaar oud. In deze fase van je leven kom je los van je ouders. Je vormt je nog meer als persoon en werkt aan het opbouwen van je eigen leven. Steeds vaker maak je keuzes waarmee je jezelf voor een langere periode vastlegt en ben je bereid om verantwoordelijkheid te dragen voor je keuzes. De één volgt een studie of heeft deze afgerond, en kiest voor een carrière. Sommige leeftijdsgenoten beginnen al aan een gezin, anderen wachten liever. De keuzes die je in deze periode van je leven maakt, bepalen een groot deel van het verloop van de rest van het leven. 

Hoe wij werken?

Bij My Own Life hebben wij het over wie jij bent en wat je wilt bereiken. Je zit in een fase van je leven waar je steeds zelfstandiger wordt. Waar loop je tegenaan? Je krijgt van ons de ondersteuning die je nodig hebt in je groei naar onafhankelijkheid; los komen van je ouders en op eigen benen leren staan. We begeleiden jou vanuit de door onszelf ontwikkelde methode. Je werkt met een eigen plan, kiest je eigen doelen en interessegebieden. Wil je leren hoe je gevoelens verwoordt, je afspraken nakomt of je eigen administratie regelt? Onze begeleiding staat in het teken van het aanleren van nieuwe vaardigheden, het vergroten van je zelfstandigheid en het opbouwen van je eigen leven. Dat doen we door jou te coachen, maar ook door in groepen samen te werken aan dingen die nodig zijn om steviger in je schoenen te staan en te durven vertrouwen op jezelf.

Hoe ondersteunen wij jou als ouder?

Wij helpen jou hoe je je kind met een ontwikkelingsbeperking kan steunen en begeleiden in de overgang van jongere naar jongvolwassene. Het is een fase waarin je je als ouders realiseert dat de invloed die je hebt op het leven van je kind nog maar zeer beperkt is. Je moet je kind nu ook echt leren loslaten, het vangnet leren zijn en hem of haar als een volwassene behandelen. We begeleiden jou om je kind te durven vertrouwen en te accepteren dat hij of zij op eigen benen kan staan. 

Wat levert het op?

  •  Je ben meer zelfredzaam
  • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen
  • Je weet wat je kan en waar je hulp bij kan vragen
  • Je ouders begrijpen je beter en weten wat jij nodig hebt
  • Er is meer rust in huis

Wil je begeleiding van CareHouse?