Druk in het hoofd

Stel je voor

Je kind heeft een verstandelijke beperking en AD(H)D. Naar buiten toe durf je niet altijd aan te geven dat de zorg zwaar is, want als ouder ‘moet je dit toch gewoon kunnen’. Je zorgt met alle liefde voor je kind, maar weet niet of je alles even goed aanpakt. Wij helpen jou met de handvatten om je kind op de juiste manier te ondersteunen in de eigen ontwikkeling.

Druk in het hoofd

Family Care

Het valt als ouder niet mee om hulp te vragen als je er zelf even niet meer uitkomt. Je kunt het gevoel hebben te falen wanneer het niet zelf lukt. Toch doe je er goed aan het juist wel te doen bij hulpvragen rondom gedrag of ontwikkeling. Wij helpen je met het versterken van jouw opvoedvaardigheden en de omgang met je kind met een beperking.

Druk in het hoofd

Ons doel

Ons doel is dat jij als ‘professionele opvoeder’ je kind op de beste manier kan ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling. Je krijgt tips en tricks van onze begeleiders en leert hoe je het beste kan belonen voor behaalde leerdoelen. Op de dag dat jullie tegen ons zeggen: “Wij hebben jullie niet meer nodig”, zit ons werk erop en zijn wij tevreden!

Family Care

Voor wie?

Ouders/verzorgers zijn de belangrijkste mensen in het leven van kinderen. Je bent als ouder verantwoordelijk voor het welzijn van je kind. Het opvoeden van een kind met een beperking in de ontwikkeling vraagt meer van een ouder dan de opvoeding van een kind zonder een beperking. Je bent naast ouder namelijk ook een stuk ‘professionele opvoeder’ om ervoor te zorgen dat jouw kind zich positief ontwikkelt.

Hoe wij werken?

Bij CareHouse ondersteunen wij jou in je rol als ‘professionele opvoeder’. Wij richten ons op opvoedingsondersteuning door handvatten te bieden om de ontwikkeling van je kind te begeleiden en stimuleren. Zo kunnen we een oudercoach inzetten die meeloopt in de dagelijkse routine van het gezin en/of samen leuke activiteiten onderneemt, zodat je meer inzicht en overzicht krijgt in de omgang met een kind met een beperking. Ook richten wij ons op het vergroten van de vaardigheden van je kind in contact met andere gezinsleden.

Wat leer je?

  • Je leert op welke wijze je jouw kind thuis kan belonen voor een behaald leerdoel.
  • Je ervaart hoe je kind vaardigheden ontwikkelt, functioneert in een groep kinderen en hoe hij of zij hierin nog kan groeien.
  • Je werkt samen met onze begeleiders, wisselt kennis en ervaring uit en krijgt pedagogische tips en adviezen.
Gezinsbegeleiding van CareHouse?