Druk in het hoofd

Stel je voor

Je kind is 3 jaar en je krijgt als ouder te horen dat je kind anders is dan andere kinderen en zich minder goed ontwikkelt. Je kind heeft moeite met de taal, is erg druk of kan emoties moeilijk reguleren. Vanaf die dag is je kind ‘anders’ en maak je je als ouders zorgen om de toekomst van je kind, maar twijfel je misschien ook over jezelf als ouder.

Druk in het hoofd

At the Start

Iedere kind doorloopt de peuter- en kleuterfase. In deze fasen ontdekt je kind de wereld om zich heen en ontwikkelt meer een ‘eigen wil’. Bij sommige kinderen kan dit soms wat afwijken van de normale curve en zorgen voor onrust thuis en in de opvoeding. Wij kunnen je ondersteunen om meer inzicht en grip op de situatie te krijgen.

Druk in het hoofd

Ons doel

Ons doel is dat jij en je kind elkaar begrijpen zo snel mogelijk verder kunnen zonder onze hulp. Je kind heeft meer zelfvertrouwen en jij hebt meer vertrouwen in jouw rol als opvoeder. Op de dag dat je tegen ons zegt: “Ik heb jullie niet meer nodig”, zit ons werk erop en zijn wij tevreden!

At the Start

Voor wie?

At the Start is speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. In deze prille fase van het leven doorloopt je kind de zogenaamde peuter- en kleuterleeftijd. Meer en meer zal je kind de wereld om zich heen ontdekken en ‘een eigen’ wil ontwikkelen. Dit doet je kind door te oefenen met aangeven wat hij of zij wel en niet wilt. Je merkt dat dit voor jouw kind zich niet in de curve ontwikkelt zoals de meeste kinderen. Je maakt je hier zorgen over en kan wel hulp gebruiken. 

Hoe wij werken

We begeleiden je kind vanuit de door onszelf ontwikkelde LEUK-LEREN Methode©. Je geeft aan wat de interesses van jouw kind zijn en kiezen waaraan we gaan werken. Houd je kind bijvoorbeeld van knutselen of een bal? Of wordt hij helemaal blij van de kinderboerderij? Aan de hand van de interessegebieden  stellen we activiteiten voor onze groepsbegeleiding vast. We dansen op muziek, verven, doen balspelletjes, gaan naar de kinderboerderij en beelden voorleesverhalen uit. Tijdens de activiteiten oefent je kind samen met anderen nieuwe vaardigheden en gedrag. Hoe ontwikkel je een eigen wil? En hoe geef je aan wat je wel en niet wilt? We kiezen samen uit welke vaardigheden belangrijk zijn om te oefenen. Samen met de casemanager evalueren we regelmatig de leerdoelen. Ook kun je online de door de begeleiders geschreven rapportages inzien.

Hoe ondersteunen wij jou als ouder?

We ondersteunen ouders om meer inzicht en grip te krijgen op de situatie. Je leert hoe je je kind nieuwe dingen kan laten proberen, maar ook hoe je je kind helpt kalmeren als het even niet wil lukken of als je kind boos wordt. We helpen jou om je kind beter te begrijpen, je leert op welke wijze je grenzen stelt en deze het beste communiceert. We bieden je de handvaten om thuis te experimenteren, zodat je zelfvertrouwen krijgt.

Wat levert het op?

  • Je kind heeft meer zelfvertrouwen
  • Je kind weet wat hij kan en waar hij hulp bij kan vragen
  • Je begrijpt je kind beter en weet wat hij nodig heeft van jou
  • Er is meer rust in huis

Wil je begeleiding van CareHouse