Begeleiding bij jouw leven met een licht verstandelijke beperking


CareHouse biedt jou, je ouders en je omgeving de ondersteuning die nodig is bij het omgaan met een licht verstandelijke beperking. Opgroeien met een licht verstandelijke beperking gaat niet vanzelf. Je loopt tegen je grenzen en beperkingen aan. Bij CareHouse geloven we dat je meer kan dan je denkt, ook met een licht verstandelijke beperking. We helpen jou en je ouders bij het ontwikkelen van vaardigheden en geven je handvatten, zodat je elke dag het beste uit jezelf kunt halen.

Wat is een licht verstandelijke beperking?


Een licht verstandelijke beperking is een ontwikkelingsstoornis waarbij de verstandelijke vermogens zich niet ontwikkelen met de normale snelheid. De verstandelijke vermogens van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking bereiken meestal niet het gemiddelde niveau in vergelijking met leeftijdsgenoten. Door een licht verstandelijke beperking heb je meer tijd nodig dan je leeftijdsgenoten om vaardigheden en kennis eigen te maken. Je hebt moeite met communiceren en voelt je soms minderwaardig. Bij CareHouse geloven we in je eigen kracht en helpen we jou gebruik te maken van je mogelijkheden met een licht verstandelijke beperking.

Ontwikkelingsgerichte begeleiding bij CareHouse


We helpen kinderen en jongeren van 2 t/m 23 jaar en hun ouders bij het omgaan met een licht verstandelijke beperking. Dit doen we tijdens groepsbegeleiding, individuele begeleiding, begeleiding thuis en op school. We koppelen onze ontwikkelingsgerichte begeleiding aan plezier met behulp van onze eigen Leuk-Leren methode. Dit doen we binnen verschillende ontwikkellijnen die elk gericht zijn op een bepaalde leeftijdsgroep. Zo hebben we altijd passend aanbod bij jouw leeftijd, levensfase en de dingen waar je tegenaan loopt met een licht verstandelijke beperking.

Werken aan haalbare doelen


De doelen waar jij aan wilt werken bij CareHouse legt je casemanager samen met jou en je ouders vast in een plan. We betrekken hierin je omgeving;  jouw systeem. Samen stellen we realistische doelen die haalbaar zijn met een licht verstandelijke beperking. We maken onze begeleiding bij een licht verstandelijke beperking relevant voor jou door aan te sluiten op thema’s en interessegebieden die bij jou passen. Zo leer je spelenderwijs de vaardigheden die nodig zijn om je doelen te bereiken.

Groepsbegeleiding bij CareHouse


Een licht verstandelijke beperking maakt het vaak moeilijker om essentiële sociale vaardigheden te ontwikkelen. Juist daarom is het voor iedereen met een licht verstandelijke beperking belangrijk om in contact te blijven met leeftijdsgenoten. Bij CareHouse geloven wij in de kracht van groepsbegeleiding, zodat je ook met en van elkaar kunt leren. Zo kun je met ondersteuning van je begeleider nieuwe vaardigheden oefenen, bijvoorbeeld het aangaan van een gesprek met een leeftijdsgenoot.

De vestigingen van CareHouse


CareHouse biedt groepsbegeleiding, individuele begeleiding, logeren en kampen. We bieden hulp op onze eigen vestigingen, maar ook thuis of op school. Onze vestigingen vind je op meerdere locaties in Nederland, zoals in Aalsmeer, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Hoorn, Hilversum, Groningen, Utrecht en Tilburg.