Hulp en ondersteuning bij ADHD en ADD


Jij zoekt hulp bij het opgroeien met AD(H)D. Je vindt het moeilijk om je aandacht ergens bij te houden of je te concentreren. Je bent druk of hyperactief en hebt vaak een onrustig gevoel dat maar niet weg wil gaan. Dit zijn allemaal kenmerken van een aandachtstekortstoornis (ADD) die eventueel gecombineerd is met hyperactiviteit (H).

AD(H)D; wat betekent dat voor jou?


Als je AD(H)D hebt, komt het geregeld voor dat mensen in jouw omgeving jou luidruchtig, opdringerig, storend, dominant en soms zelfs agressief ervaren. Hierdoor kun jij door je AD(H)D in een situatie terecht komen waarin je je bijvoorbeeld buitengesloten voelt, lastig vrienden maakt of in een groep mee kan doen. Het is voor jou dus een stuk lastiger om sociaal goed te functioneren. Ook je schoolprestaties kunnen negatief beïnvloed worden doordat concentreren met AD(H)D een stuk moeilijker is.

Begeleiding bij CareHouse


CareHouse helpt kinderen en jongeren met AD(H)D. Wij bieden ontwikkelingsgerichte begeleiding aan kinderen en jongeren van 2 t/m 23 jaar en hun gezin. Dit doen wij  op onze vestigingen, maar ook in en rond jouw thuissituatie, op school, op werk of op de sportvereniging. We vinden het belangrijk om jouw systeem te betrekken bij de begeleiding en zorgen er daarom voor dat we aanwezig zijn op de plaatsen waar en momenten wanneer jij met AD(H)D tegen dingen aan loopt.

Leuk-Leren methode bij CareHouse

Bij CareHouse krijg je begeleiding bij het omgaan met AD(H)D in een groep of individueel, of een combinatie van beiden. De groepsbegeleiding is gekoppeld aan thema’s en interessegebieden die passen bij jouw leeftijd, levensfase en de dingen waar jij en/of je leeftijdsgenoten vaak tegenaan lopen. Hierbij houden we rekening met de beperkingen die je ervaart door AD(H)D, maar gaan we vooral op zoek naar je krachten. Om deze te ontdekken werken wij met de door onszelf ontwikkelde Leuk-Leren methode. We geloven namelijk dat leren veel sneller en makkelijker gaat als je plezier hebt tijdens onze ontwikkelingsgerichte begeleiding.

Werken aan jouw doelen


Tijdens de begeleiding werken we aan doelen die jij, je ouders (en je leerkracht) samen met je casemanager opstellen om beter om te leren gaan met AD(H)D. We gaan aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die je helpen je doelen te bereiken. Onze begeleiders en onze begeleiding bieden de hulp die jij nodig hebt om met AD(H)D al jouw mogelijkheden te benutten en uitdagingen door AD(H)D zelf aan te gaan.

Waar vind je CareHouse?


Je vindt ons op meerdere locaties in Nederland, zoals in de steden Aalsmeer, Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Hoorn, Hilversum, Groningen, Utrecht en Tilburg. Wij bieden begeleiding op onze eigen vestigingen, maar ook thuis of op school.