Druk in het hoofd

Stel je voor

Je bent 6 jaar en krijgt te horen dat je ‘iets’ hebt. Een arts vertelt jou en je ouders dat je ‘Autisme’ of ‘ADHD’ hebt. Vanaf die dag ben je ‘anders’ en denken veel mensen dat je heel veel dingen niet kunt en ook niet kunt leren. Als maar genoeg mensen dat geloven, ga je dat zelf op een gegeven moment ook doen.

Druk in het hoofd

Kids at Home

Je kind zit in een fase waarin hij of zij ontzettend veel leert, op school, thuis en in de eigen omgeving. Dit is een grote zoektocht die niet voor ieder kind altijd even gemakkelijk is. Je kind voelt zich onzeker, is erg op zichzelf of heeft moeite in het omgaan met leeftijdsgenootjes. Wij helpen jou hoe je je kind met een beperking kan steunen en begeleiden in deze levensfase.

Druk in het hoofd

Ons doel

Ons doel is dat jij en je kind zo snel mogelijk verder kunnen zonder onze hulp. Je kind heeft meer zelfvertrouwen en vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten, als ouder heb je meer rust in huis en de opvoeding. Op de dag dat je tegen ons zegt: “Ik heb jullie niet meer nodig”, zit ons werk erop en zijn wij tevreden!

Kids at Home

Voor wie?

Kids at Home is speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Je kind zit in een nieuwe fase van zijn of haar leven en is ontzettend veel dingen aan het leren; op school, thuis en daarbuiten. Je merkt dat je kind soms ‘anders’ is dan andere kinderen. In sommige dingen is je kind heel goed, maar andere dingen willen soms gewoon niet wil lukken. Je kind is vaak erg op zichzelf, heeft moeite met het luisteren en samenwerken. Je maakt je zorgen, bent bang dat je kind op gaat vallen en wil al helemaal niet dat je kind de dupe wordt van pesten.

Hoe wij werken?

We begeleiden je kind vanuit de door onszelf ontwikkelde LEUK-LEREN Methode©. We vragen jou en je kind naar zijn of haar interesses, zodat we onze begeleiding hierop kunnen afstemmen. Houd je kind bijvoorbeeld van tekenen of dansen? Of wordt hij helemaal blij van natuur? Aan de hand van de interessegebieden stellen we activiteiten voor onze groepsbegeleiding vast, zoals een dromenvanger maken, spelletjesmiddag, naar de dierentuin of een film maken. Je kind oefent samen met anderen met nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag. Hoe geef je aan wat je voelt? Wil je kind vriendjes leren maken? Hoe maak je af waar je aan begint? We kiezen samen uit welke vaardigheden belangrijk zijn om te oefenen. Samen met de casemanager evalueren we regelmatig de leerdoelen. Ook kun je online de door de begeleiders geschreven rapportages inzien.

Hoe ondersteunen wij jou als ouder?

Wij helpen jou hoe je je kind met een beperking kan steunen en begeleiden in deze levensfase. Dit doen we bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan hoe je jouw kind laat zijn wie hij is. Hoe help je jouw kind in zijn ontwikkeling? En hoe sterk je je kind in wie hij is? Wij merken aan kinderen in deze leeftijdsfase dat zij het fijn vinden als hard werken wordt beloond, de bevestiging krijgen als ze het goed doen en complimenten krijgen. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en vertrouwen in de eigen kwaliteiten. Ook hier besteden wij aandacht aan.

Wat levert het op?

  • Je kind heeft meer zelfvertrouwen
  • Je kind weet wat hij kan en waar hij hulp bij kan vragen
  • Je begrijpt je kind beter en weet wat hij nodig heeft van jou
  • Er is meer rust in huis

Wil je begeleiding van CareHouse?