Meer weten over Carehouse?

Nieuws

Jongere deelt ervaring Work it Out

13 oktober 2015

Beste lezer, bezoeker,

Via Nick (begeleider/coach) van Work it Out Amsterdam kregen we een bericht van een jongere die hij begeleidt. Ontzettend leuk om te lezen hoe de jongere zelf de begeleiding ervaart! Klik hier om het ook te lezen.

CareHouse start in Rotterdam!

08 januari 2015

Een lang gekoesterde wens gaat voor ons in vervulling. Mede op verzoek van collega organisaties in 010 hebben wij het besluit genomen te gaan starten in Rotterdam met ons ontwikkelingsgerichte begeleidingsaanbod van Kids at Home en Work it Out. We bieden in Rotterdam zowel individuele- als groepsbegeleiding en kunnen bekostigd worden vanuit Zorg in Natura (via de gemeente) of via het Persoonsgebonden Budget. Geïnteresseerd? Neem contact op met ons centraal informatie en aanmeldpunt 088-1232660.

 

Contract 2015 Amsterdam Amstelland en Zaanstreek Waterland getekend!!!

03 oktober 2014

Goed nieuws! Gisteren heeft Sieto bij een feestelijke bijeenkomst de contracten voor 2015 voor de jeugdhulp 2015 getekend. Hierdoor is zorgcontinuiteit voor bestaande clienten in deze regio in 2015 gegarandeerd! Wij hopen op een landurige samenwerking met de betrokken gemeenten in de toekomst en hopen deze vanaf 2016 te mogen uitbreiden. 
Met de andere regio's zijn we momenteel in afrondende fase, waardoor we zicht hebben op continuiteit van al onze bestaande zorg. Het zal nog een maand of 2 hard werken zijn om alles helemaal rond te krigen, maar wij zijn (meer) vol vertrouwen! 

Groet, CareHouse Hoofdkantoor. 

Wachtlijsten Achmea voor cliënten met ZIN Indicatie

26 mei 2014

Geachte ouders, verzorgers, doorverwijzers, 
We hebben eind 2013 en begin 2014 wachtlijsten gehad voor clienten met een ZIN indicatie. Inmiddels is ons door Achmea extra middelen verstrekt, waardoor wij de wachtlijst kunnen wegwerken en we weer nieuwe clienten kunnen aannemen. We gaan ons uiterste best doen de wachtlijsten zo spoedig mogelijk weg te werken, maar houdt u er rekening mee dat dit wel enige tijd en planning nodig zal hebben.
Wij zijn blij dat we eenieder die zorg nodig heeft op korte termijn weer die zorg kunnen geven die zij nodig hebben. Bent u nog niet aangemeld, dan kunt u dat vanaf heden weer doen op 020-6829556 (9:00-13:00). 

 

Wachtlijst ZIN cliënten Achmea

20 februari 2014

CareHouse heeft in 2014 een wachtlijst voor clienten met een indicatie ZIN in de zorgkantoorregio's van Achmea/Agis. Dit houdt in dat we niet, zoals gebruikelijk, binnen 2-6 weken na aanmelding met de zorg kunnen aanvangen. Met name gezinnen die op zoek zijn naar individuele begeleidingen kunnen te maken krijgen een wachtlijst van ongeveer 3 a 4 maanden. Er is een beperktere wachtlijst voor kinderen en jongeren met een indicatie voor groepsbegeleiding. Over het algemeen bedraagd deze tussen de 2 a 3 maanden. Voor exacte informatie kunt u altijd terecht bij ons Centrale Aanmeld en Informatie Punt. U kunt hen bereiken via telefoon 020-6829556 of aanmeldingen@carehouse.nl

Gezinnen met PGB of een ZIN indicatie in andere regio's kunnen rekenen op en reguliere aanmeldprocedure, waarbij binnen 2 a 6 weken na aanmelding met de zorg kan worden gestart. 

Wachtlijst Zorg In Natura cliënten Achmea / Agis

20 december 2013

Beste ouders, kinderen, jongeren en doorverwijzers,

Op dit moment is er een wachtijst voor clienten met een Zorg in Natura indicatie in de zorgkantoorregio's van Achmea en Agis. We weten niet zeker of we in 2014 nog ruimte zullen hebben om nieuwe clienten aan te nemen. Wij hopen daar binnenkort verandering in te zien, maar kunnen op dit moment niets garanderen. Houdt onze site en deze pagina in de gaten, of maak direct contact met ons om de actuele situatie te bespreken. info@carehouse.nl of 020-6829556.

Belangrijk nieuws! PGB blijft bestaan in 2014, voor iedereen!

05 juli 2013

Het is lang spannend geweest, vanaf 2014 zouden alle mensen die een PGB voor minder dan 10 uur zorg per week hebben, hun PGB kwijtraken. Er is fel tegen geprotesteerd en vandaag is er dan eindelijk duidelijkheid; Het PGB blijft in 2014 gewoon bestaan voor mensen die hem nu al hebben! Voor nieuwe toetreders is dat niet zo, zij zijn aangewezen op Zorg in Natura. Daarvoor kun je bij ons ook terecht! Klik hier voor meer informatie

Uitnodiging Zomerborrel Kids at Home Oost/Ijburg

19 juni 2013

Kids at Home Oost/Ijburg nodigt je van harte uit op 3 juli!

Kids at Home Oost/Ijburg biedt ontwikkelingsgerichte individuele- en groepsbegeleiding voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Benieuwd hoe wij aan de slag gaan met het versterken van vaardigheden, uitbreiden van sociale contacten en toewerken naar zelfredzaamheid?

Kinderen, ouders en professionals zijn van harte uitgenodigd voor uitwisseling onder het genot van een hapje en drankje.

Datum: Woensdag 3 juli van 17.00-19.00. Iedereen is welkom!

Locatie: Maria Austriastraat 640 te Amsterdam (Ijburg)

Informatie een aanmelding? CareHouse Hoofdkantoor 020-6829556

Work It Out Amsterdam Open dag!

19 juni 2013

Work it Out Amsterdam organiseert 28 juni een Open Dag!

Samen kijken we naar het versterken van je vaardigheden, uitbreiden van sociale contacten en werken aan je zelfstandigheid.

Dit doen we middels individuele- en groepsbegeleidingen. Wil je ook een kijkje komen nemen in onze keuken?

Jongeren, ouders en professionals zijn welkom!

Kom ook vrijdag 28 juni van 16.30-19.00. Onder het genot van een hapje en drankje maken we graag kennis met elkaar.

Waar:

Van Boetzelaerstraat 49 te Amsterdam

Informatie of aanmelding? CareHouse Hoofdkantoor 020-6829556

CareHouse komt naar Tilburg!

19 juni 2013

CareHouse verlegt wederom op verzoek van ouders en verwijzers haar grenzen. 

Maandag 1 juli van 15.30-18.00 zijn zowel ouders, kinderen als professionals welkom om met ons te komen proosten en meer te horen over onze ontwikkelingsgerichte begeleidingen in Tilburg.

In Tilburg gaan we van start met Kids at Home vestiging (individuele- en groepsbegeleidingen voor 5 t/m 12 jaar) en Work it Out (individuele- en groepsbegeleidingen voor 12 t/m 18 jaar).

Versterken van vaardigheden, sociale contacten ontwikkelen, toewerken naar zelfstandigheid, in Tilburg zijn we er klaar voor!

Benieuwd wie wij zijn en wat wij doen? Loop gerust even binnen voor kennismaking en uitwisseling onder het genot van een hapje en drankje.

Waar:

Goirkestraat 183 te Tilburg

Informatie/ aanmelding:

CareHouse Hoofdkantoor 020-6829556

Komt dat zien! Reclamespotjes voor AT5 en RTV/NH

02 juni 2013

Zoals eerder aangekondigd zijn we vanaf juni te zien op tv en radio in NoordHolland. Op lokale zenders AT5 en RTV/NH komen vanaf aankomende week regelmatig onze spotjes voorbij. Wil je volgende week niet afwachten? Klik dan hier voor het spotje van Kids at Home en hier voor het spotje van Work it Out.

CareHouse komt naar UTRECHT!!!

13 februari 2013

CareHouse verlegt altijd haar grenzen. In 2013 doen we dat richting de Utrecht! In de Domstad openen we zeer binnenkort een nieuwe vestiging en zullen we samen met de OpgroeiPraktijk een compleet kind- en jeugdaanbod bieden.

Naast onze eigen Kids at Home (5-12 jaar) en Work it Out (13-20 jaar) begeleidingen kun je ook terecht voor eerstelijns en tweedelijns behandeling en diagnostiek via de OpgroeiPraktijk.

Als klap op de vuurpijl openen we ook een winkel waarin je allerlei artikelen (boeken, spellen, programma's) kunt kopen die ouders kan ondersteunen in het opvoeden/helpen van hun kind.

Woon je in regio Utrecht? Zoek je begeleiding voor je kind? Meld je nu vast aan bij ons Centraal Aanmeldpunt, zodat jouw zorgvraag snel van start kan gaan zodra de vestiging geopend zal worden!

In  Utrecht bieden we zowel groeps- als individuele begeleiding en kun je bij ons terecht met een PGB, maar ook met een Zorg in Natura indicatie. 

HOUDT HET RECHT OP PGB. LAAT JE HOREN!

01 oktober 2012

Steun Per Saldo in haar strijd tegen het afschaffen van de 10 uurs grens die wordt gehanteerd voor het verkrijgen van een PGB. Wanneer je een AWBZ indicatie hebt die minder dan 10 uur per week omvat kun je op dit moment geen PGB krijgen. Aan deze onrechtvaardigheid moet een eind komen. Door het actieformulier te ondertekenen op de site van Per Saldo geef je dit standpunt extra daadkracht. Klik hier om op het actieformulier te komen.

GEEN PGB, WEL ZORG? BIJ ONS KAN HET!

02 april 2012

In 2012 wordt er geen nieuw PGB afgegeven. Ouders met kinderen en jongeren die wel zorg nodig hebben kunnen aanspraak maken op Zorg in Natura (ZIN) voor individuele begeleiding. Dat kan niet iedere organisatie. Bij ons kan dat wel, we zijn namelijk gecontracteerd door Agis, Achmea, Uvit en Menzis. Dus waar je ook woont, je kunt altijd bij ons terecht. Met een PGB en zonder een PGB. Welkom!

Het PGB is niet verdwenen!!! Wees er snel bij!!!

21 september 2011

Je zou bijna denken dat het persoonsgebonden budget niet meer bestaat. MAAR NIETS IS MINDER WAAR!!! Je kunt in 2011 gewoon een PGB aanvragen. Dit doe je bij CIZ of Bureau Jeugdzorg. In 2012 kun je geen nieuw PGB aanvragen. Wanneer je al een PGB hebt kun je deze wel houden, ook in 2012 en 2013. Dus wil je zelf optimale regie hebben over welke zorg je de aankomende 2 jaar inzet, vraag dan ZO SNEL MOGELIJK een PGB aan! Klik hier om te zien hoe je een PGB aanvraagt.

HKZ Certificaat: CareHouse, Kids at Home, Work it Out!

28 juli 2011

Jongstleden 27 juli hebben wij van KIWA ons keurmerk HKZ GGZ toegezonden gekregen. Dit betekent dat CareHouse, Kids at Home en Work it Out officieel gecertificeerd zijn! HKZ is het kwaliteitskeurmerk voor zorginstellingen dat haar regels baseert op de ISO 9001 normen.

Onzekere tijden PGB, wat gaat er nu veranderen?

25 juli 2011

Ook zo onzeker over alle wijzigingen PGB? Klik hier voor meer informatie.

Lees de jaargidsen van Work it Out en Kids at Home gemakkelijk online!

meer informatie voor verwijzers