Meer weten over Carehouse?

Manier van werken

'Klant' in de leiding

We willen graag een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren en de gezinnen waarin ze leven. Dat doen we niet door hen te vertellen wat goed voor ze zou zijn, maar door goed te luisteren naar wat hun behoeftes en doelstellingen zijn. Daar sluiten wij op aan door een maatwerk en doelgericht plan op te stellen, waarin gericht toegewerkt wordt aan het bereiken van deze doelen. Daarin houdt de klant zelf de regie en bieden wij onze kennis en expertise aan. Door de klant in de leiding te laten, is de overgang naar een leven zonder hulpverlening een veel kleinere hobbel.

CareHouse Werkt!

Bij CareHouse werken we met methoden die we zelf hebben ontwikkeld, waarbij we bewezen werkmethoden koppelen aan leef- en interessegebieden van kinderen en jongeren. Zo sluit onze werkwijze optimaal aan bij het kind en de jongere. Onze medewerkers hebben minimaal een HBO opleiding afgerond, hebben werkervaring en worden intern veelvuldig getraind, zodat ze optimaal handelingsbekwaam zijn. 

Twee sporen traject

De kinderen en jongeren die wij begeleiden hebben door een ontwikkelingsbeperking achterstand opgelopen in hun ontwikkeling. Als gevolg daarvan ervaren de kinderen en jongeren zelf, maar ook hun ouders, op veel gebieden problemen. Onze begeleidingen investeren op 2 gebieden, de ontwikkeling van de kinderen en jongeren en het vermogen van ouders om zelf beter de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van hun kind te begeleiden. 

Voorkom onnodige afhankelijk.

 Tussen de persoon die hulp nodig heeft en de hem of haar helpt ontstaat een relatie. Vaak slaat deze relatie door naar een afhankelijkheidsrelatie. In sommige hulpverleningssettings is dit onoverkomelijk en gaat deze afhankelijkheid van de hulpverlener ver. In veel hulpverleningrelaties ontstaat een onnodige afhankelijkheid van de hulpverlener, en slaat de balans van hulpverlenen door naar gewoonte en soms zelfs gemakzucht. Het is een professionele verantwoordelijkheid van de hulpverlener om continu de inschatting te maken of zijn inzet nog 'echt nodig' is. Om onnodige afhankelijkheid te voorkomen werken wij volgens de volgende overtuigingen:

  • Onze overtuiging 1. Zorg krijgen kan verslavend werken, gebruik het met mate. Aan iemand die je helpt wen je snel. Vaak zelfs zo snel, dat je jezelf niet meer de vraag stelt of je het eigenlijk zelf wel zou kunnen. Ongemerkt raak je afhankelijk van de hulp van iemand anders.
  • Onze overtuiging 2. Zorg bieden kan verslavend werken, doe het met mate. Iemand helpen geeft een goed gevoel. De ander is blij met dat wat jij hem of haar biedt en jij geniet daar van het gevoel belangrijk te zijn. Een win-win situatie zou je denken… Dat is niet het geval wanneer je, met alle goede intenties, dingen blijvend overneemt van de ander, terwijl die het zelf ook weer) zou kunnen.
  • Onze overtuiging 3. Ontzorgen is investeren in eigen kunnen. Soms is het nodig om een ander te helpen door even iets over te nemen, zodat de ander kan ademhalen en op zijn krachten kan komen. Wanneer dat is gebeurd is het zaak toe te werken aan het teruggeven van de eigen verantwoordelijkheid en de eigen regie. Dat doe je door te investeren in het vergroten van de vaardigheden en zelfredzaamheid van de ander. Van 'overnemen' naar 'overdragen'.

Wil je met ons in gesprek over wat we voor je/jullie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en we zijn er voor je, binnen 24 uur!

 

Wat kunnen we voor je doen?

Benieuwd naar wat CareHouse voor jou kan betekenen?
Laat dan hier je telefoonnummer en/of e-mailadres
achter. We nemen dan binnen 3 dagen contact met je op.

Lees de jaargidsen van Work it Out en Kids at Home gemakkelijk online!

meer informatie voor verwijzers