Banner_WorkitOut

Aanbod

Bij Work it Out kun je terecht voor diverse soorten begeleidingen. Deze begeleidingen staan allemaal in het teken van het aanleren van nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag en richten zich daarnaast op de vergroting van de zelfredzaamheid van zowel de jongere als het gezin. Bij de groepsbegeleidingen wordt gebruik gemaakt van de RSG!-Methode©.

 

Individuele Begeleiding

Bij onze vestigingen van Work it Out kun je terecht voor een divers aanbod aan individuele begeleiding. De wijze waarop de begeleiding wordt ingezet is geheel afhankelijk van de hulpvraag en kan zowel thuis als op een van de vestigingen worden gegeven. De individuele begeleiding kan zich richten op het vergroten van vaardigheden van de jongere, maar ook op die van ouders/opvoeders. Individuele begeleiding kan ook ingezet worden op het moment dat een jongere in vertrouwen met zijn begeleider wil praten over dingen die hem/haar bezig houden. Wil je meer weten over onze individuele begeleidingen, klik dan hier!

Groepsbegeleidingen.

We zijn er bij Work it Out van overtuigd dat jongeren het meeste leren in groepsverband. Door met andere jongeren activiteiten te ondernemen komen jongeren in situaties terecht waarin ze gebruik moeten maken van vaardigheden die ze buiten Work it Out ook moeten gebruiken. Het prettige bij Work it Out is dat het een oefensituatie is, waardoor moeilijkheden of problemen leiden tot leersituaties en niet tot pijnlijke situaties.

Work it Out biedt vier soorten groepsbegeleiding die elk een eigen karakter hebben.

Clubs

Dit is een groepsbegeleiding die wekelijks of 2-wekelijks met een vaste groep jongeren plaatsvindt op een van de Work it Out vestigingen. Het leuke van een club is dat je de andere deelnemende jongeren ook iedere week ziet. Zo leer je elkaar beter kennen, er zijn hierdoor al heel wat vriendschappen ontstaan!

GetOuts

Dit is een eendaagse groepsbegeleiding met een wisselende groep jongeren van de eigen vestiging. Ze vinden plaats in het weekend en op vakantiedagen. Net als bij de andere groepsbegeleidingen wordt door de jongere gewerkt aan zijn/haar ontwikkelplan en bijbehorende doelen (goals). Doorgaans wordt er aan het eind van een activiteitendag gezamenlijk een maaltijd gegeten.

SleepOuts en CampOuts

Dit zijn groepsbegeleidingen met een wisselende groep jongeren die meerdere dagen (meestal 3) worden begeleid. Iedere jongere die aangesloten is bij een van de Work it Out vestigingen kan hieraan deelnemen.

HangOuts

Een HangOut is de meest laagdrempelige groepsbegeleiding van Work it Out. De vestiging van Work it Out wordt op vrijdagavond door de jongeren gebruikt om zonder al te veel verplichtingen bij elkaar te komen en samen het weekend in te luiden. Eens in de zoveel tijd organiseren we een HangOut SuperExtraordinaireDeluxe! Je raadt het al, tijdens deze HangOut zorgen wij ervoor dat de avond nog net wat meer super, extraordinaire en deluxe is!Casemanager

Om een goede keuze voor een jongere te maken uit het diverse aanbod zal de eigen casemanager dit samen met de jongere en ouders uiteenzetten. De casemanager is van begin tot het eind betrokken bij het gezin bij Work it Out en onderhoudt regelmatig contact met hen. Daarnaast is de casemanager inzetbaar voor informatieoverdracht naar andere betrokkenen (denk aan school, andere hulpverleners of een reguliere club). Ook schrijft de casemanager desgewenst een voortgangsverslag voor het wijkteam (bijvoorbeeld voor een herindicatie).

 


Het complete aanbod
van dag tot dag

In de jaargids van Work it Out vind je een duidelijk overzicht van alle groepsbegeleidingen van dit jaar. Klik hier voor de jaargids.