Banner_WorkitOut

Work it Out Groningen

Foto van Taeke Schuurman

pedagogisch hulpverlener

Taeke Schuurman

Hallo iedereen. Mijn naam is Taeke Schuurman. Ik heb van september 2015 tot juni 2016 stage gelopen bij Carehouse Groningen. Dat beviel zo goed ik hier gebleven ben om aan de slag te gaan als pedagogisch begeleider. Ik heb Maatschappelijk Werk & Dienstverlening aan de Hanzehogeschool Groningen en ben in maart 2017 afgestudeerd. Ik heb tijdens mijn stages in het maatschappelijk werk geleerd dat het werken met kinderen en jongeren breed en uitdagend is, er is veel flexibiliteit en kennis vereist. De directe en concrete omgang met de kinderen van de verschillende Kids at Home-clubs sprak mij vanaf dag één al aan. Ik zie het werk dan ook als een geweldige uitdaging in mijn ontwikkeling als maatschappelijk werker en als een mogelijkheid om de hulp te kunnen bieden die deze doelgroep nodig heeft, op een manier die aansluit bij hun eigen belevingswereld.

Foto van Carlijn Ijtsma (s)

stagiair

Carlijn Ijtsma (s)

Hallo, mijn naam is Carlijn IJtsma en vanaf februari 2017 loop ik stage bij Kids at Home. Ik volg de studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan de HanzeHogeschool in Groningen. Voordat ik bij Kids at Home stage kwam lopen heb ik stage gelopen op het speciaal basisonderwijs, deze doelgroep sprak mij erg aan en ik wilde hier graag meer ervaring in opdoen. Ik vind het leuk om kinderen te helpen bij de problemen die ze ervaren en ze hierin te ondersteunen. Wat mij zo erg aanspreekt bij Kids at Home is de uitdaging om met deze doelgroep te mogen werken en de positieve manier van werken. Ik vind het fijn dat er veel afwisseling is tussen de activiteiten en de verschillende clubs. Ook lijkt het me leuk om mezelf eventueel later in de stage te verdiepen in de individuele begeleiding, zodat ik ook hier meer ervaring in op kan doen.

Foto van Jeroen Harleman (s)

stagiair

Jeroen Harleman (s)

Hallo, Mijn naam is Jeroen Harleman, ik ben 23 jaar oud en woon in Assen. Vanaf februari ’17 kom ik elf maanden stage lopen bij Carehouse. Het lijkt me leuk om samen met de kinderen er een goed jaar van te maken. De reden dat ik met kinderen wil werken is dat, naar mijn mening, de kinderen de toekomst zijn. Daar kunnen we samen wat leuks van maken. Door mijn ervaringen met kinderen en jeugd, vanuit het training geven, weet ik dat samenwerken de sleutel is tot succes. De reden dat ik bij Carehouse heb gesolliciteerd is dat zij ontwikkelingsgericht werken. Bij Carehouse wordt er gewerkt met leerdoelen en wordt er gekeken naar de kwaliteiten en dat spreekt mij erg aan. Want: Veel mensen kunnen meer dan zij zelf en anderen denken!

Contactgegevens

Verlengde Hereweg 43
9721 AE Groningen
Tel. 080 1232669
E-mail: groningen@workitout.nu