KAH_Banner

Aanbod

Bij Kids at Home kun je terecht voor 4 soorten begeleidingen. Deze begeleidingen staan allemaal in het teken van het aanleren van nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag en richten zich daarnaast op de vergroting van de zelfredzaamheid van zowel het kind als het gezin. Bij de groepsbegeleidingen wordt gebruik gemaakt van onze eigen LEUK-LEREN Methode©.

Individuele Begeleiding

Bij onze vestigingen van Kids at Home kun je terecht voor een divers aanbod aan individuele begeleiding. De wijze waarop de begeleiding wordt ingezet is geheel afhankelijk van de hulpvraag en kan zowel thuis als op een van de vestigingen worden gegeven. De individuele begeleiding kan zich richten op het vergroten van vaardigheden van het kind, maar ook op die van ouders/opvoeders. Klik hier voor meer informatie over onze individuele begeleidingen.

Structurele Groepsbegeleiding

Bij deze begeleidingsvorm worden een vaste groep kinderen, op een vaste dag in de week, met vaste begeleiders, begeleid. Deze begeleidingen noemen we voor de kinderen Clubs. Bijna iedere dag van de week is er een club met verschillende thema’s. Zo kan ieder kind een club vinden waarbij hij/zij het beste past. De clubs duren meestal rond de 4 uur. De clubs zijn een goede voorbereiding voor kinderen om vaardigheden te leren die ze nodig hebben om deel te nemen aan een ‘reguliere’ club buiten Kids at Home. Wil je weten welke clubs er op dit moment op welke vestiging van Kids at Home zijn? Klik dan op de vestiging in je buurt en zie wat er de aankomende maand allemaal is gepland!

Incidentele Groepsbegeleiding

In de weekenden en in de schoolvakanties kun je bij Kids at Home terecht voor ‘dagactiviteiten’. Dit zijn over het algemeen begeleidingen waarbij we met de kinderen op pad gaan. Natuurlijk wordt er net als bij structurele begeleidingen gewerkt aan de individuele- en groepsleerdoelen. Wil je weten welke dagactiviteiten er op dit moment op welke vestiging van Kids at Home gepland zijn? Klik dan op de vestiging in je buurt en zie wat er de aankomende maand allemaal is gepland!

Meerdaagse Groepsbegeleiding

Een meerdaagse groepsbegeleiding wordt bij Kids at Home geboden in 2 vormen, logeerweekend en kamp. Logeerweekenden zijn er nagenoeg ieder weekend, kampen zijn er alleen in de schoolvakanties. Tijdens de logeerweekenden en kampen besteden we naast de leerdoelen veel tijd aan de vergroting van zelfstandigheid en zelfredzaamheid, door kinderen veel te laten oefenen met taakjes en verantwoordelijkheden. Wil je weten wat er dit jaar gepland is, bekijk dan het programma van de vestigingen.

 

Casemanager

Om een goede keuze voor een kind te maken uit het diverse aanbod zal de eigen casemanager dit samen met ouders uiteenzetten. De casemanager is van begin tot het eind betrokken bij het gezin bij Kids at Home en onderhoudt regelmatig contact met hen. Daarnaast is de casemanager inzetbaar voor informatieoverdracht naar andere betrokkenen (denk aan school, andere hulpverleners of een reguliere club). Ook schrijft de casemanager desgewenst een voortgangsverslag voor het wijkteam (bijvoorbeeld voor een herindicatie).

 


Het complete aanbod van dag tot dag

In de jaargids van Kids at Home vind je een duidelijk overzicht van alle groepsbegeleidingen en alle informatie van dit jaar. Klik hier voor de jaargids!