Banner_WorkitOut

Mijn ervaring Work it Out

Mijn ervaring van Work It Out

Voordat ik aan Work It Out begon, zat ik alleen maar thuis, had ik geen goed beeld van mijn toekomst en was ik erg terughoudend met het contact maken naar de buitenwereld.
In die tijd kreeg ik hulp van verschillende hulpverleningsinstanties. De hulp die ik kreeg aangeboden, was voor mij niet effectief. Daardoor verloor ik het vertrouwen in de hulpverlening. Ik had op dat moment iemand nodig die vanuit het perspectief van mijn situatie kon kijken, inleven en hulp kon aanbieden.

Later kreeg ik hulp aangeboden door een begeleider vanuit Work It Out.
In de beginfase kreeg ik alleen individuele begeleiding. De begeleider keek aan het begin wat mijn interesses waren. Vanuit daar bedacht hij leuke activiteiten om te doen in de omgeving.
D.m.v. de activiteiten en de interesses die de begeleider in mijn toonde, ontstond er een band tussen de begeleider en mij. Op deze manier kreeg ik meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de buitenwereld.

De volgende grote stap die ik maakte samen met de begeleider was het deelnemen aan groepsbegeleiding. Tijdens het deelnemen van de groepsactiviteiten leerde ik d.m.v. doelen contact te maken met leeftijdsgenoten en ze te onderhouden, gesprekken te voeren en samen te werken tijdens het uitvoeren van de activiteiten.

De groepsbegeleiding verliep goed, dus bedacht ik samen met mijn begeleider naar een volgende stap. De volgende stap was het zoeken naar een opleiding. Achteraf bleek dat het beginnen aan een opleiding een te grote stap was geweest. Dus gingen wij kijken naar een dagbesteding, om zo een ritme op te bouwen waarin ik kon wennen aan de dagelijkse bezigheden. Op deze manier kon ik mij ook gaan voorbereiden en wennen aan eventueel betaald werk in de toekomst. 

Vandaag de dag ga ik drie keer in de week naar een dagbesteding. Daar voer ik o.a. taken uit op het gebied van ICT. Ik maak bijvoorbeeld websites en voer opdrachten uit van klanten.
Ook bak ik wekelijks bestellingen van klanten. Verder heb ik daar ook vrienden gemaakt.
Op de overige twee dagen in de week zit ik op de sportclub bij Work It Out en krijg ik  individuele begeleiding van mijn begeleider. Met mijn begeleider doe ik ook aan hardlopen.
Van tijd tot tijd kijken wij naar leuke 5 km loopjes. Door dit te doen en deel te nemen aan de loopjes verleg ik steeds mijn grenzen.

Door de kleine stappen die ik steeds samen met mijn begeleider heb gemaakt, heb ik mij in de afgelopen tijd heel erg ontwikkeld en ben ik gegroeid van een gesloten jongen naar een jongen die meer openstaat voor contact en uitdagingen aangaat die op het pad kome